lotus bloem

Indigo Massages

Wat is ayurvedische massage?

Bij deze massage wordt een eeuwenoude techniek toegepast, met het stimuleren van de marma punten ( drukpunten uit de Ayurveda) om lichaam en geest in balans te brengen en tot diepe ontspanning te komen. Bij deze massage wordt het hele lichaam gemasseerd. Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem (aura en chakra’s). De massage brengt meer vitale energie; helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten te verwijderen. Verder helpt de massage bij het losmaken van emotionele blokkades. Veel mensen kunnen dit goed gebruiken; we zijn vaak veel te druk bezig, waardoor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid in het geding komt.

De Tri Dosha spelen een belangrijke rol in de Ayurveda. De Tri Dosha’s zijn:
– Vatta
– Pitta
– Kapha

De drie bovenstaande dosha’s zijn opgebouwd uit 5 elementen. Dat zijn; hout, metaal, vuur, water en aarde. Mensen, leeftijden en seizoenen kunnen beschreven worden in termen van deze drie dynamische krachten. Vata staat voor verandering, Pitta staat voor stofwisseling en Kapha staat voor structuur.

Ayurveda betekenis

Ayurveda is een 5000 jaar oude holistische manier van denken over de mens, zijn bestaan en zijn gezondheid. Letterlijk vertaald wil Ayurveda zeggen “kennis van het leven”. Dit is gebaseerd op de theorie van de drie bio-energieën Vata, Pitta en Kapha.

Een ayurvedische behandeling

Dit is een is een zachte massage van het hele lichaam om klachten te voorkomen en te verhelpen. Deze massage zorgt voor een stimulerend effect op het zelfgenezend mechanisme van het lichaam. Er wordt gemasseerd met warme kruiden oliën met toevoeging van etherische olie afgestemd op jouw Lichaam en Geest. Door middel van een vragenlijst die jij van te voren invult, komen we erachter wat jouw type kruiden oliën zijn. De ayurvedische massage is bedoeld om de complete gezondheid te bevorderen. Indien gewenst voedingsadvies.

Waarom een Ayurvedische massage?

De massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk.
Het zelfgenezend vermogen en de geest worden gestimuleerd.
De massage: Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop.
De ayurvedische massage is geheel afgestemd op de persoon, waardoor de massage optimaal effect heeft op het lichaam.
Een ayurvedische massage stimuleert de spijsvertering, slaap en eetlust.

Massages Indigo Massages & Quasha

Bij Indigo Massages & Quasha heeft elke massage een andere beleving. Bij elke massage wordt er gewerkt met energieën die tijdens de massage door het lichaam stromen. Dit maakt de energiebanen in het lichaam weer open waardoor de energie weer goed door het lichaam kan stromen.

Bekijk naast de Ayurvedische massage ook onze andere massages. Klassieke massage, Ontspanningsmassage, Hotstone massage, Chakra massage, Quasha, Reiki en Cupping. Heb je een vraag of je wil je persoonlijk contact opnemen? Vul dan het contactformulier in of neem telefonisch contact met mij op.