lotus bloem

Indigo Massages

Guasha massage

Bij de guasha behandeling wordt een speciale guasha olie op de huid aangebracht. De olie gebruikt men enerzijds als bescherming, dat de huid niet beschadigd en anderzijds in verband met de bestanddelen. Deze guasha olie bestaat namelijk uit diverse chinese kruiden. Elk kruid heeft zijn eigen werking (ontspanning, ontgifting, warmte enz.) Men kan niet zomaar een willekeurige olie gaan gebruiken, omdat andere oliën bestanddelen kunnen bevatten waarop reacties in het lichaam kunnen ontstaan.
Vroeger werd in landen als Cambodja, Laos enz. vaak gebruik gemaakt van water, plantaardige oliën, sappen en zelfs wijn.

De werking van een Guasha massage

Op de plaats waarop de olie is aangebracht begin ik met een speciale schraper te “schrapen”. Guasha zorgt door de druk van het schrapen op de huid, voor een soort “zuiging” onder de huid (opperhuid, epidermis) in het bindweefsel. En deze zuiging zorgt ervoor dat gestagneerd intercellulair vocht naar de oppervlakte beweegt en verwijderd daarmee de toxische resten ( de afvalstoffen), zodat er tegelijkertijd een doorstroming plaats vindt van vers zuurstofrijk vocht. De schraper die ik gebruik is vervaardigd uit jade, deze kunnen ook van hoorn of metaal zijn. Naast mijn schraper maak ik ook gebruik van mijn chinezen soep lepeltje. Door het schrapen wordt de huid rood op de plaatsen waar blokkaden (afvalstoffen) zijn.  Aan de kleur van de sha kan men zien of het een recente- of een chronische stagnering is. Hoe donkerder de vlek, hoe chronischer. De kleur kan variëren van lichtrood tot donkerrood, maar ook blauw, paars en zelfs zwart. Bij een normale conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen. Doordat men zich vaker laat behandelen met guasha, krijgt men steeds minder rode vlekken, wat betekent dat het lichaam weer gezond wordt. Het schrapen samen met de werking van de chinese guasha olie zorgt voor het ontgiften van het lichaam. Het is dan ook raadzaam om nadien extra water te drinken! Let op! Bij gebruik van bloedverdunners kan deze techniek niet worden toegepast!

Guasha massage gezicht

Over het algemeen is de gezichtsmassage een vrij zachte en ontspannen behandeling met het als doel om schoonheid te bevorderen. De Gua Sha gezichtsmassage bestaat uit strijkingen en het toepassen van druk op de acupunten op de meridianen in het gezicht. Over het algemeen schraap je bij guasha altijd van binnen naar buiten. Deze massage wordt overigens niet door mij uitgevoerd.

De Guasha behandeling

Guasha kan bij meer dan 400 klachten/ziekten worden toegepast. Een van de grootste oorzaken van alle klachten en ziekten zijn; Afvalstoffen. Afvalstoffen die we via ons voedsel binnen krijgen , maar ook door stress, spanning, milieuvervuiling, elektro smog ( tv computers, gsm, enz) Afvalstoffen worden door ons lichaam wegezet op die plaatsen waar ze in de eerste instantie zo min mogelijk schade veroorzaken en dat is het bindweefsel, spieren en gewrichten. Maar langzamerhand slipt het bindweefsel dicht en er ontstaan klachten en pijn. Ook dit zijn klachten & ziekten die vaak worden verholpen:

 • Alle pijnsyndromen
 • Nek- en Schouderklachten
 • Hoofdpijnen en migraine
 • Rugklachten
 • RSI
 • Stress, Burn-out
 • Reumatische klachten
 • Astma
 • Verteringsstoornissen
 • Stofwisselingsstoornissen
 • Hoge bloeddruk
 • Chronische Vermoeidheid

Zoals we gezien hebben wordt guasha meestal toegepast voor fysieke klachten en door deze toepassing worden fysieke blokkades opgeheven waardoor het lichaam revitaliseert. Ons lichaam wordt weer vitaler doordat er een betere doorstroming plaatsvindt van bloed en energie, omdat afvalstoffen opgeruimd worden. Ons zenuwstelsel kan hierdoor beter gaan functioneren.

En juist omdat we een betere doorstroming krijgen van bloed en energie en doordat het zenuwstelsel beter gaat functioneren revitaliseert ons hele lichaam, ook het mentale/psychische gedeelte. Guasha veroorzaakt ook een soort prikkeling bij mentale/psychische blokkades waardoor een soort zelfreflectie optreedt die bewustwording tot gevolg heeft.