lotus bloem

Indigo Massages

Klassieke Massage

De klassieke massage, ook wel de Zweedse massage genoemd is misschien wel een van de meest gebruikte massagevormen in de westerse wereld. Deze vorm van massage wordt Zweeds genoemd omdat het in verband is met wat de Zweedse gymnastiekleraar Peter Henrik Ling heeft uitgevonden, namelijk de Swedish Movement System of Zweeds Bewegingen Systeem. Het is echter de Nederlander Johan Georg Mezger (1838-1909) die de Franse termen heeft gebruikt om deze massagevorm te beschrijven.

Tijdens de Zweedse massage wordt een mix van massagetechnieken gebruikt. De effleurage wordt het vaakst gebruikt. Door de glijdende bewegingen wordt de bloedcirculatie in de richting van het hart gemasseerd. De petrissage is wat steviger en kenmerkt zich door een kneed- en massagetechniek met draaiende bewegingen. Naast het ontspannen van het lichaam zijn de grootste doelen binnen de klassieke massage om voor een goede doorbloeding te zorgen en hulp bij het zelfherstellend vermogen. De massage olie die wordt gebruikt voor deze massage wordt eerst in de handpalm warm gewreven voordat het op de huid wordt aangebracht. 

Wat is een Zweedse massage?

Kom erachter of de Zweedse massage voor jou bestemd is. De massage is gericht op:
gebaseerd op anatomie en bloedstroomrichtingen (deze bewegingen worden richting het hart gemaakt)
Tijdens de massage wordt er uitsluitend met de handen gemasseerd, ellebogen en armen worden niet gebruikt tijdens de massage.
Gericht op bloedcirculatie, spierspanning en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.
Er wordt gebruikt van de basistechnieken: effleurage, petrissage en tapotage. Daarnaast heb je nog fricties en compressie, dit zijn overigens aanvullende technieken die niet altijd worden gebruikt.

Wat een klassieke massage voor jouw lichaam kan doen.

  • Pijn
  • Stress en burn-out klachten
  • Een te hoge spierspanning
  • Vermoeidheid en spanningen
  • Bevordering van de bloedcirculatie
  • Complete of lokale ontspanning

Indigo Massages & Quasha

Voordat we beginnen met de massage nemen we altijd een intake gesprek af om er zo achter te komen wat ik voor jou kan betekenen en om eventuele lichamelijke klachten of beperkingen te bespreken zodat hier rekening mee wordt gehouden. De kamer wordt altijd voorverwarmd. Er draait dan een rustgevend muziekje die de lichaam en geest optimaal ontspant.

Ben jij er aan toe om jouw lichaam in het zonnetje te zetten met een ontspannende massage? Maak een afspraak bij Indigo Massages & Quasha, je kunt het contactformulier invullen. Ook kun je mij telefonisch bereiken voor eventuele vragen of het inplannen van een afspraak.